Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

06-01-2020

IT-manager licht werkgever voor miljoenen dollars op via valse facturen

Een voormalig senior IT-manager in de VS bekend zijn voormalig werkgever, die niet bij naam wordt genoemd, te hebben opgelicht. De man zette een vals bedrijf op waar vanuit hij zijn werkgever valse facturen stuurde voor producten en diensten die nooit werden geleverd.

Uit een document van de rechtbank blijkt dat de man via zijn functie verantwoordelijk was voor de aankoop van IT-apparatuur bij zijn werkgever. Deze positie is volgens de openbaar aanklager misbruikt om via valse aankopen miljoenen dollars weg te sluizen naar eigen bankrekeningen.

Valse facturen

Dit deed de man door een bedrijf genaamd 'Interactive Systems' op te richten. Dit bedrijf werd in de markt gezet als een IT service provider, maar was in feite niet meer dan een bedrijfsnaam en bankaccount. Vanuit Interactive Systems stuurde man naar verluid verspreid over een periode van vier jaar meerdere valse facturen naar zijn werkgever, onder meer voor het leveren van een firewall en 16 servers.
In totaal werden 52 valse facturen verstuurd. Dankzij zijn positie kwamen deze facturen in de praktijk binnen bij de verdachte, die deze goedkeurde.

Maandelijkse retainer

Daarnaast ontving Interactive Systems naar verluid een maandelijkse retainers. Om onopgemerkt zijn gang te kunnen gaan zou de voormalig IT-manager onder meer serienummers op facturen hebben geplaatst, waarbij in sommige gevallen serienummers werden gebruikt van apparatuur die eerder al werd geleverd.
De man is tegen de lamp gelopen dankzij de metadata van de facturen, die in Microsoft Word zijn opgesteld. Uit deze metadata blijkt dat de facturen zijn gemaakt met behulp van een Word-installatie die is geregistreerd op naam van de verdachte.
De Amerikaanse man is aangeklaagd wegens fraude en kan tot twintig jaar celstraf opgelegd krijgen. De verdachte bekent schuld in de zaak. Hij moet onder meer 6 miljoen dollar aan schade vergoeding aan zijn voormalig werknemer. Ook moet hij winst die hij met zijn fraudeleuze praktijken heeft gegenereerd inleveren, waaronder een huis in Florida en een huis in New Jersey.

Bron: dutchitchannel.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn