Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

05-01-2020

Verenigde Staten leggen exportbeperkingen op voor kunstmatige intelligentie

De Verenigde Staten gaan de export van kunstmatige intelligentie aan banden leggen. Het gaat om de export van software die wordt ingezet voor geografische informatiesystemen. Hiermee zouden onder andere bewapende drones zelfstandig hun doelwitten kunnen uitkiezen.

De Amerikaanse regering nam vrijdag het besluit om de export van dergelijke technologie aan banden te leggen, waarbij de nieuwe regels op maandag al ingaan, zo meldt persbureau Reuters. Wie onder de nieuwe regels nog software wil exporteren naar andere landen, moet hiervoor een vergunning aanvragen. Overigens is Canada uitgezonderd van de regelgeving.

Het gaat specifiek om kunstmatige intelligentie op het gebied van geospatial imagery. In die categorie valt onder andere software die ingezet kan worden op drones, satellieten of sensoren om doelwitten te vinden. De Amerikaanse autoriteiten zijn bang dat export van dergelijke technologie ervoor kan zorgen dat vijandelijke overheden er de beschikking over krijgen.

Met name China zou het doelwit van de nieuwe regelgeving zijn. De Amerikaanse en Chinese overheid zijn al langer met elkaar in conflict op allerlei gebieden, waarbij onder meer het overnemen van Amerikaanse technologie veel aandacht krijgt.

Bron: tweakers.netTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn