Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

07-01-2020

Google Play Apps gevonden die kwetsbaarheid misbruiken

Een kwetsbaarheid in de kernel van Android wordt volgens onderzoekers door een drietal apps uit de Google Play Store gebruikt om toegang te krijgen tot de telefoon van een gebruiker. Volgens de onderzoekers zou de hackgroep SideWinder achter de apps zitten.

De inmiddels verwijderde app Camero zou gebruikmaken van de kwetsbaarheid CVE-2019-2215, die in oktober 2019 aan het licht kwam. Inmiddels is die door middel van een update weggewerkt, maar Camero was sinds maart dat jaar te downloaden in de Google Play Store.

Werd Camero geïnstalleerd, dan wist het middels de kwetsbaarheid een tweetal andere apps te downloaden die diverse data wist te verzamelen. Aangezien het pictogram van de malafide apps direct na installatie verdween, was een gebruiker niet op de hoogte van de aanwezigheid van een data-verzamelende app op zijn of haar telefoon.

TrendMicro vermoedt link met SideWinder
De controleservers waarmee de apps contact zochten na installatie, werden eerder al in verband gebracht met de hackgroep SideWinder. Onderzoekers van Kaspersky meenden eerder dat de groep zich voornamelijk richtte op Pakistaanse militaire groeperingen. Ook zou de groep recentelijk kwetsbaarheden in Microsoft Office gebruikt hebben om toegang te krijgen tot systemen.

De apps zijn inmiddels van de Google Play Store verwijderd, maar kunnen nog steeds op telefoons staan. TrendMicro geeft in zijn onderzoek een aantal indicaties, aan de hand waarvan men kan zien of een telefoon is geïnfecteerd.

Bron: techzine.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn