Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

10-12-2019

Vodafone schakelt 3g-netwerk uit op 4 februari 2020

Vodafone schakelt zijn 3g-netwerk op 4 februari volgend jaar definitief uit. De provider heeft vanaf dan alleen nog 4g- en 2g-netwerken. Twee jaar geleden kondigde Vodafone al aan dat de stekker uit het 3g-netwerk getrokken zou worden.

Vodafone gaat de capaciteit die vrijkomt door het uitschakelen van 3g gebruiken voor zijn 4g-netwerk. Toen Vodafone de stap twee jaar geleden aankondigde, zei de provider al dat de verreweg de meeste klanten 4g gebruiken. Destijds sprak de provider nog van het afsluiten van het 3g-netwerk in januari 2020, nu is er een exacte datum bekendgemaakt.

Als Vodafone-klanten een telefoon gebruiken zonder 4g-ondersteuning, vallen ze na 4 februari volgend jaar terug op het 2g-netwerk. Dat treft met name bedrijven die apparatuur gebruiken met een lange levensduur waarin 3g-modules zitten. Klanten zijn al sinds het najaar van 2017 geïnformeerd, onder andere via een website.

Ook andere providers hebben al plannen aangekondigd om hun 3g-netwerken uit te faseren. Tele2 verlaagde de 3g-snelheid al naar 2Mbit/s en KPN stopt in 2022 met 3g. T-Mobile haalt eind volgend jaar juist zijn 2g-netwerk uit de lucht en blijft 3g aanbieden.

bron: tweakers.netTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn