Wilbert Wilbers Beheer bv

Business Intelligence

IT Nieuws Pagina

Ik ben nogal een IT en gadget freak, en ik lees alle nieuws die hierover te vinden is, in zowel het nederlands als het engels. Ook het BI nieuws heeft mijn speciale aandacht ;-).
Hier verzamel ik een aantal van de leukste, grappigste en interessantste nieuwsberichten met hun source erbij. Ook heb ik een rss feed erbij die je kunt gebruiken.

Verder heb ik ook nog wat feeds van sites die bol staan van het nieuws!

  • Voor Tweakers nieuws op de Wilbert Wilbers Beheer site klik hier.
  • Voor Nu.nl Tech nieuws op deze business intelligence site klik hier.
  • Voor Engadget nieuws op deze BI consultant site klik hier.
  • Voor de C|NET netwerk nieuws op deze BI site klik hier.
  • Of: Laat je hier beneden verrassen door mijn eigen nieuws!

IT Nieuws - Computers, Gadgets en Software


Terug naar overzicht

17-11-2019

HP verwerpt overnamebod van Xerox

Het bestuur van HP heeft unaniem het overnamebod van Xerox verworpen zo melden Amerikaanse media waaronder CNBC. Xerox wilde HP voor 22 dollar per aandeel overnemen.
Xerox bracht een overnamebod van 33 miljard dollar uit op HP, wat drie keer hoger is dan de marktwaarde van het HP. Xerox wil beide bedrijven fuseren, waardoor een omvangrijke speler op het gebied van kantoorapparatuur en printers ontstaat.

Bezorgdheid
Het bestuur van HP spreekt in een brief aan Xerox ceo John Visentin hun bezorgdheid uit over te grote schulden voor fusietransacties die de aandelen van het gecombineerde bedrijf beïnvloeden.
HP meldt in de brief: "We constateren dat de omzet van Xerox is gedaald van 10,2 miljard naar 9,2 miljard dollar sinds juni 2018, wat voor ons belangrijke vragen oproept met betrekking tot het traject van uw bedrijf en toekomstige vooruitzichten."

Icahn
De activistische belegger Carl Icahn, die een belang van 10,6 procent in Xerox bezit, had onlangs aandelen van HP gekocht ter waarde van 1,2 miljard dollar waarbij hij 4,24 procent van de aandelen bezit. Hij zou een fusie willen doorzetten omdat een combinatie van beide bedrijven voor synergie zouden zorgen.

Door: Witold Kepinski
Bron : DutchITChannel.nlTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn